جهش دانشگاه علوم پزشکی لرستان در راستای کاهش نرخ بیکاری/ راه‌اندازی مرکز مشاوره کسب و کار با اولویت اشتغال دانش‌بنیان
جهش دانشگاه علوم پزشکی لرستان در راستای کاهش نرخ بیکاری/ راه‌اندازی مرکز مشاوره کسب و کار با اولویت اشتغال دانش‌بنیان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: دانشگاه علوم پزشکی در سال‌های گذشته سهمیه اشتغال نداشته است، اما ما با هدف اشتغال بیش‌تر قول پرداخت تسهیلات میلیاردی به حوزه سلامت را گرفته‌ایم

اکبر بابایی‌مفرد، افق لرستان; راه‌اندازی دفتر مشاوره کسب و کار از ابتدای سال ۱۴۰۱ در دانشگاه علوم پزشکی لرستان موجب شده است تا این دانشگاه به صورت منسجم به بحث اشتغال ورود کند و علاوه‌بر اشتغال دولتی بر روی ایجاد اشتغال در بخش خصوصی نیز معطوف شود.

این مرکز مشاوره کسب و کار که مستقیما زیر نظر ریاست دانشگاه است در دو رسته کلی ایجاد کسب و کارهای جدید و تقویت کسب و کارهای موجود در حوزه سلامت فعالیت‌های خود را پیگیری می‌کند.

در این مرکز مشاوره کسب و کار هم‌چنین به منظور جهت دهی به فعالیت‌های کارگروه اشتغال لرستان تلاش می‌شود تا دیگر دانشگاه‌ها نیز در راستای ایجاد اشتغال و کمک به کاهش نرخ بیکاری در استان به نوعی دخیل شوند.
به منظور آگاهی از فعالیت مرکز مشاوره کسب و کار با رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

راه‌اندازی مرکز مشاوره کسب و کار با هدف ایجاد اشتغال

بهرام دلفان با بیان این‌که متاسفانه لرستان طبق آمارهای موجود جز استان‌های اول در شاخص فلاکت است و میزان آسیب‌های اجتماعی به واسطه بیکاری در این استان رو به افزایش است، عنوان کرد: بیکاری باعث شده است که مهاجرت و جابجایی جمعیت از روستاها به شهرها و از شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ‌تر با انگیزه پیدا کردن یک شغل مناسب بالا برود.

دلفان افزود: به همین دلیل مرکز مشاوره کسب و کار را براساس ضروریات استان راه اندازی کرده‌ایم و اعتقاد داریم هر اندازه در حوزه سلامت بخش خصوصی فعال‌تری داشته باشیم به همان اندازه میزان مراجعات به بخش‌های دولتی کم‌تر خواهد شد.

وی گفت: با توجه به آمار بالای بیکاری در لرستان ایجاد شغل جدید در این استان نیازمند سه شاخصه‌ی علمی است، اما برنامه‌ریزان براساس مدل ایجاد اشتغال در یک منطقه پیش نمی‌روند.

ایجاد اشتغال برای ۸۶ نفر

دلفان بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی لرستان ابتدای سال‌جاری با مدل توسعه کارآفرینی آیزنبرگ چند شاخص تامین مالی، آموزش، فرهنگ سازی، حمایت‌های اداری، رفع موانع کسب و‌ کار و مقررات زدایی را در راستای ایجاد مشاغل جدید پیگیری می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم‌ پزشکی لرستان عنوان کرد: براساس همین مدل کسب و کار امسال با پرداخت تسهیلات به ۱۶ پروژه زمینه اشتغال ۸۶ نفر فراهم شده است.

پرداخت تسهیلات میلیاردی برای اشتغال‌زایی

دلفان ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی لرستان در سال‌های گذشته سهمیه اشتغال نداشته است، اما ما با هدف اشتغال بیش‌تر قول پرداخت تسهیلات میلیاردی به حوزه سلامت را گرفته‌ایم.

وی عنوان کرد: علاوه‌بر آن با هماهنگی سایر سازمان‌ها و نهادهایی مانند بنیاد شهید و امور ایثارگران، کمیته امداد، بهزیستی و بنیاد برکت از اعتبارات در اختیارت آن‌ها در راستای ایجاد اشتغال جدید بهره خواهیم گرفت.

دلفان با اشاره به این‌که در دانشگاه علوم پزشکی لرستان ۴۵ رشته دانشگاهی وجود دارد که ۱۸ رشته از آن‌ها در مقطع کارشناسی ارشد با گذراندن دو واحد کارآفرینی در حال اجرا هستند، بیان کرد: هم‌چنین به منظور طی دوره‌های تکمیلی برای متخصصین و کارشناسان علوم پزشکی و مراکز رشد، این دانشگاه تفاهم‌نامه‌ای با جهاد دانشگاهی منعقد کرده است و در همین زمینه کارگاه‌هایی نیز برگزار می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان تاکید کرد: انتظار می‌رود سایر دانشگاه‌های استان نیز با هدف برقراری ارتباط بیش‌تر با صنعت این امکان را برای دانشجویان خود فراهم کنند تا متقاضیان مشاغل دولتی کم‌تر شوند.

کاهش زمان برگزاری کمیسیون‌های صدور مجوز

دلفان با تاکید بر این‌که طرح‌ها و ایده‌ها در کم‌ترین زمان بایستی به تولید و اشتغال ختم شوند، گفت: به همین خاطر زمان برگزاری کمیسیون‌های صدور مجوز را نسبت به گذشته کاهش داده‌ایم، به طوری که در کمیسیون‌های مختلف مجوز موسسات و آزمایشگاه‌های خصوصی، مجوز داروخانه‌ها و شرکت‌های پخش دارو، مجوز تولید مواد غذایی در کم‌ترین زمان ممکن صادر و در اختیار بهره برداران قرار می‌گیرد.

وی بیان کرد: در سال‌جاری تعداد زیادی مجوز داروخانه صادر شده که در هر داروخانه بین ۵ تا ۷ نفر مشغول به کار می‌شوند، هم‌چنین تعداد زیادی موسسه پزشکی ایجاد شده و آزمایشگاه‌های خصوصی افزایش پیدا کرده‌است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان خاطرنشان کرد: این امر بدون شک افزایش اشتغال در این حوزه‌ها را به دنبال خواهد داشت.

دلفان در بحث صدور مجوز تولید مواد غذایی نیز، توضیح داد: بیش از ۱۰۰ کارخانه تولید مواد غذایی در استان وجود دارد که تعدادی تعطیل و تعدادی با ظرفیت پایین کار می‌کنند، لذا متقاضیان تولید مواد غذایی بعد از دریافت مجوزهای لازم می‌توانند بدون صرف هزینه‌های هنگفت و ایجاد کارخانه جدید از ظرفیت خالی کارخانجات موجود استان استفاده کرده و زمینه اشتغال افراد جویای کار را فراهم کنند.

وی با بیان این‌که دانشگاه علوم پزشکی جهت رفع موانع مجوزهای موجود در حال رایزنی با صنایع است، گفت: ایجاد اشتغال مانند یک پازل است که تامین مالی بخش کوچکی از این پازل به شمار می‌آید اما در لرستان بیش‌تر بر روی تسهیلات و تامین منابع مالی متمرکز می‌شوند، در واقع اگر می‌خواهیم در راستای ایجاد اشتغال به نتایج مطلوبی دست پیدا کنیم بهتر آن است که تلاش‌ها و پی‌گیری‌ها در تمامی زمینه‌ها به یک اندازه صورت بگیرد.

اعتبار طرح‌ها و ایده‌ها ناچیز است

دلفان با اشاره به این‌که حدود ۱۰ هزار نوع مجوز کسب و کار در کشور صادر می‌شود که حوزه سلامت به تنهایی ۱۰۰ نوع مجوز صادر می‌کند، تصریح کرد: این در حالی است که اعتبارات دانشگاه در حمایت از طرح‌ها و ایده‌ها و مجوزهای صادر شده در این حوزه ناچیز است، از طرفی در بحث فناوری زمان خیلی مهم است و چه بسا عدم حمایت از یک طرح باعث وقت کشی و از رده خارج شدن یک ایده فناورانه شود.

پنج پروژه کلان بخش خصوصی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان در بخش دیگری از سخنان خود به پنج کلان پروژه دارای اولویت بخش خصوصی در حوزه درمان اشاره کرد و توضیح داد: پروژه نیمه تمام بیمارستان فردوسی خرم‌آباد با ظرفیت اشتغال‌زایی ۵۰۰ نفر، پروژه نیمه تمام بیمارستان مهرگان خرم‌آباد با ظرفیت اشتغال‌زایی ۵۰۰ نفر، درمانگاه عمومی نور با ظرفیت اشتغالزایی ۱۰۰ نفر( فاز اول آن امسال به بهره‌برداری می‌رسد)، کلنگ‌زنی بیمارستان امام رضا در شهر بروجرد با ظرفیت اشتغالزایی۳۰۰ نفر، مرکز جراحی در دورود با ظرفیت اشتغالزایی حدود ۴۰ تا ۵۰ نفر که ساختمان آماده و منتظر تجهیزات است در اولویت طرح‌های عمرانی و اشتغال آفرین این دانشگاه هستند.

دلفان گفت: دانشگاه علوم پزشکی با هدف افزایش سرانه مراکز درمانی و هم‌چنین افزایش اشتغال با جدیت تمام به دنبال حل مشکلات مالی و تجهیزاتی این پروژه‌ها است.

فعالیت ۱۴ شرکت و هسته دانش بنیان

وی با بیان این که ۱۴ شرکت و هسته دانش بنیان در استان فعالیت می‌کنند، گفت: ارتباط بین صنعت و دانشگاه حلقه مفقوده‌ای است که خلا آن هم‌چنان در لرستان احساس می‌شود به همین خاطر دانشگاه علوم پزشکی تلاش می‌کند با همراستایی کارگروه تولید و اشتغال با مباحث علمی در این زمینه مثمر ثمر و راهگشا باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان اظهار کرد: استانداری لرستان در جهت اشتغال و کارآفرینی در استان فعالیت‌های خوبی داشته است، اما ما هم‌چنان امیدوار هستیم استانداری در بحث تخصیص تسهیلات و اعتبارات به دستگاه‌های مختلف نگاه ویژه‌ای به سهم دانشگاه علوم پزشکی بالاخص در زمینه آموزش‌ها داشته باشد.

وی گفت: از آنجا که در حوزه دانش بنیان کم‌ترین انحراف از تسهیلات را داریم لذا نبایستی اولویت اول سامانه رصد اشتغال در استان صرفا آمارگیری باشد.

دلفان خواستار حمایت بیش از پیش استاندار لرستان در زمینه انتقال تکنولوژی به داخل استان شد و افزود: تقویت تشکل‌های کارگری و کارفرمایی، بازاریابی، برپایی نمایشگاه‌ها، کاهش زمان دریافت تسهیلات، کاهش زمان ثبت شرکت، کاهش زمان صدور مجوز و جذب سرمایه‌گذار از جمله مواردی هستند که پیگیری آن‌ها کمک شایانی به اشتغال و کارآفرینی خواهد کرد.

تعهد دانشگاه علوم پزشکی برای ایجاد ۷۶۰ شغل

وی با بیان این‌که دانشگاه علوم پزشکی لرستان نسبت به گذشته حمایت‌های بیش‌تری از مشاغل دانش بنیان دارد، افزود: دانشگاه علوم پزشکی امسال ۷۶۰ نفر تعهد اشتغال داشته است و علاوه‌بر آن ۱۴۰۰ نفر جذب دولتی را نیز تبدیل وضعیت کرده است.

این مسوول دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: همچنین ۷۶۹ نفر نیز جذب مراکز بهداشت شده‌اند، علاوه بر آن ۳۵۰ نفر جذب بهورز در بخش دولتی خواهیم داشت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان خاطر نشان کرد: کارگروه اشتغال استان هفته‌ای دو یا سه بار جلسه دارد و خوب کار می‌کند، اما انتظار ما این است که علم سرلوحه جلسات این کارگروه قرار بگیرد و با دعوت از اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها مشکلات جامعه به صورت علمی بررسی و پیگیری شوند.

دلفان در پایان تاکید کرد: در سالی که مزین به شعار «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» است، اگر می‌خواهیم مشکلات جامعه لرستان به صورت ریشه‌ای و اساسی حل و فصل شوند بایستی مباحث علمی را سرلوحه امور قرار دهیم.