به گزارش افق لرستان،مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان در نشست خبری با خبرنگاران که به مناسبت هفته منابع طبیعی برگزار شد با اشاره به طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت گفت: تفاوت این طرح با طرحهای گذشته در این است که صددرصد مردمی است و قرار نیست ما تأمین اعتبار کنیم و درخت بکاریم؛ بلکه در این طرح هم مردم هم جوامع محلی و هم واحدهای تولیدی مشارکت خواهند داشت.
حسین میرزایی اظهار کرد: در این راستا مقدمات کار فراهم شده و ما توانستهایم تفاهمنامههای اجرایی را با بخشهای مختلف منعقد کنیم که در این راستا با سازمان صمت تفاهمنامهای را تنظیم کردهایم که بتوانیم ۱۵ میلیون اصله نهال را تولید، کاشت و حمایت کنیم.
وی با بیان اینکه نهالستانهای استان ظرفیت بالایی دارند و بالغ بر ۱۲ میلیون اصله نهال در سال تولید میکنند بیان کرد: کاشت و نگهداری نهال بسیار مهم است که در این راستا با تمهیداتی اندیشیده شده و همکاری دستگاههای تولیدی استان نهال را نگهداری کنیم.
میرزایی افزود: طبق استراتژی و راهبردی که اعلام شده «هر درخت یک متولی و نگه دارنده داشته باشد» اگر قرار است در سطح روستاها، شهرها و کارخانهها اگر قرار است درختی کاشته شود نگهداری نیز با خود آنهاست.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان اظهار کرد: در این طرح مردمی ۱۶ گونه درختی مثل بادام، گردو که دومنظوره هستند و اهداف ما را هم در حفظ، توسعه آبوخاک و توسعه فضای سبز تأمین میکند و از طرفی جنبه اقتصادی نیز برای مردم دارد پیشبینیشده است در خارج از جنگل و نقاطی که مستعد کشت این درختان هستند انجام شود.
میرزایی بهضرورت طرحهای آبخیزداری اشاره کرد و گفت: باتوجهبه شیب بالای ۴۰ درصد مراتع استان و فرسایش خاک ۲۵درصدی در حوزه آبخیزداری بهشدت نیاز به عملیات آبخیزداری و آبخوانداری داریم.
استان لرستان با دارابودن ۲۰۰ هزار هکتار جنگل اولین استان جنگلی کشور و با ۸۸۰ هزار هکتار مرتع رتبه چهارم را در این زمینه داراست.